Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu centrele din fiecare sector în parte, în care se vor fi susținute probele la Evaluarea Naționale 2019, de către absolvenții clasei a VIII-a. În total, sunt 206 astfel de centre de examen.

Elevi in clasaFoto: Agerpres

În sectorul 1 sunt 41 de astfel de centre, în sectorul 2 sunt 42 de centre, în sectorul 3 sunt 35 de centre, în sectorul 4 sunt 28 de centre, in sectorul 5 sunt 28 de centre, iar în sectorul 6 sunt 32 de centre.

Lista centrelor de examen poate fi consultată pe ismb.edu.ro.

Săptămâna viitoare, pe 18 iunie, toți absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba de limba română. Examenul va dura două ore, începând cu ora 9.00. La fel ca până acum, examenul are loc în săli de clasă supravegheate video şi audio. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 20 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică.

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie– Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!