​La Primăria din localitatea Bran, circa 30 de persoane, majoritatea turiști, așteptau duminică la coadă să-și exercite dreptul de vot. Deși au stat circa 30 de minute, oamenii spun că merită efortul, fiindcă la aceste alegeri nu își mai permit să stea acasă. Până la ora 12.30 la cele două secții din Bran au votat circa 190 de oameni pe listele suplimentare, potrivit datelor oficiale.

BranFoto: Hotnews

”Ne dorim o schimbare”, asta este ce au răspuns toți cei abordați de reporterul HotNews.ro.

”Trebuie să votăm, este dreptul nostu și ni-l exercităm. Cred că toată lumea este interesată acum să voteze. Vom vota pentru o schimbare”, a declarat Manuela, 30 ani.

”Vrem o schimbare și trebuie să votăm, turiști sau nu trebuie să facem un efort, este spre binele țării”, a spus Adriana, 32 de ani.

”Nu sunt turist, adică sunt din Bran, dar nu mai locuiesc aici, ajung destul de rar. Am venit să-mi exercit dreptul de vot. Nu este un deranj, este o datorie, indiferent dacă se va produce sau nu o schimbare este datoria noastră să venim la vot. Am votat de fiecare dată”, a declarat Sabin, 28 de ani.

”Sunt turist, am vrut neapărat să venim să votăm pentru o schimbare. Mă nemultumește tot ce se întâmplă în ultima vreme. Vrem ceva mai bun pentru noi. Sper să vină toată lumea la vot. Dacă iese toată lumea, vom avea o schimbare”, a declarat și Cătălina, 36 ani.

Au fost și turiși care s-au speriat de coada din fața secției de votare, însă au plecat hotărâți să își exercite acest drept când ajung acasă.

”Nu stăm aici, durează cam mult, însă mergem imediat ce ajungem acasă”, a spus o doamnă care a plecat după ce a văzut coada.