USR-PLUS semnalează că în secțiile de votare din mai multe județe din țară și din București buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. USR-PLUS spune că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum.

Stampila vot referendumFoto: Captura Facebook

USR-PLUS consideră că eroarea aparține birourilor electorale județene sau de sector ori președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, iar delegații Alianței au sesizat birourile secțiilor de vot și birourile electorale județene, respectiv, BEC.

"Cerem cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situații și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate! În lipsa unei decizii a BEC pentru corectarea situațiilor semnalate și a dispunerii unei interpretări unitare este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului", afirmă reprezentanții USR-PLUS.

Un cititor HotNews.ro ne-a trimis o fotografie cu ștampila aplicată pe un buletin de vot pentru referendum dintr-o secție de votare din Popești-Leordeni.