Un turist din Marea Britanie care își rezervase la prețul de 100 de lire sterline „o casă curată în Amsterdam cu baie privată” pentru a noapte a fost șocat când a ajuns la destinație. Cazarea nu era altceva decât un container de transport maritim, așezat la o margine de șosea, scrie DailyMail.

AirBnbFoto: StartupCafe.ro

Ben Speller a ajuns în Capitala olandeză săptămâna trecută pentru a asista la meciul lui Tottenham împotriva echipei locale Ajax de săptămâna trecută.

La destinație, londonezul a găsit un container de transport maro, cu trei saltele și o toaletă portabilă. Bărbatul a declarat pentru o televiziune olandeză că nu i-a venit să creadă unde a ajuns: „Trecusem pe lângă container de trei ori, iar eu și taximetrisul ne-am gânidt « nu poate fi acesta locul. » Dar, s-a dovedit că era adevărat. Am deschis ușa și am privit înăuntru, am încuiat ușa și am plecat. Apoi am mers la hotel. ” Speller a cerut proprietarului să-i dea banii înapoi, însă cererea i-a fost refuzată. Așa că, platofrma Airbnb s-a ocupat de rezolvarea incidentului oferindu-i înapoi cele 100 de lire plătite pentru cazare, plus alte 230 de lire pentru rezervarea hotelului în care bărbatul s-a cazat în cele din urmă.

Casa, descrisă de proprietar ca fiind o „cabană" a fost înlăturată de pe site imediat după ce Speller a depus plângerea. Un purtător de cuvânt al companiei Airbnb a spus: „Am eliminat gazda de pe site și cazarea de pe platforma noastră. Înregistrările frauduloase nu au loc pe platformă, iar echipa noastră muncește din greu pentru a ne întări constant apărarea în fața acestor situații.”