Un fermier din Nebraska a făcut ceva inimaginabil pentru a rămâne în viață: și-a scos cuțitul și și-a amputat piciorul stâng după ce acesta a fost prins într-o mașină agricolă, relatează mass-media americană, citată de AFP.

fermierul Kurt KaserFoto: Captura YouTube

”Nu am avut de ales”, a spus marți Kurt Kaser, în vârstă de 63 de ani, la ABC News.

Fermierul, originar din Pender, Nebraska, în centrul Statelor Unite, era singur în acea zi de aprilie. Depozita cereale într-un siloz cu ajutorul unui transportor când piciorul său a fost prins în utilaj.

Negăsindu-și telefonul, Kaser nu avea cum să ceară ajutor, iar dacă ar fi strigat, nu ar fi fost auzit de nimeni de la ferma sa de 600 de hectare.

”Nu știam ce să fac”, a spus Kurt Kaser, care a adăugat că îi era teamă ca piciorul să nu îi fie tras și mai mult de mașina agricolă.

Atunci i-a venit în minte o ultimă soluție: și-a scos din buzunar cuțitul de 7 centimetri și a început să își taie piciorul.

”Adrenalina era atât de puternică încă nu știu dacă a durut sau nu”, a spus el pentru ABC News.

”Cred că vrem să supraviețuim și facem ce trebuie pentru a supraviețui”, a spus el pentru Omaha World Herald.

Odată eliberat din utilajul care i-a zdrobit piciorul, fermierul s-a târât câțiva zeci de metri până la cel mai apropiat telefon pentru a-și suna fiul.

”Nu mi-am pierdut cunoștința până când (...) au început să mă opereze” la spital, își aduce el aminte.

Fermierul s-a întors acasă vinerea trecută, după ce a petrecut o săptămână în spital și două săptămâni într-un centru de reabilitare.

Mass-media locală a arătat imagini cu Kurt Kaser într-un scaun cu rotile și piciorul său amputat protejat de un pansament.

”Știu că voi merge aproape normal, alții nu vor putea merge niciodată din nou”, a spus el.

Povestea agricultorului, distribuită la scară largă pe rețelele de socializare, a fost comparată cu filmul ”127 de ore” al lui Danny Boyle, lansat în 2011, și care spune povestea lui Aron Ralston, interpretat de James Franco, care a petrecut cinci zile cu brațul blocat sub o stâncă și care reușește să se elibereze după ce și-a tăiat mâna.