​Simona Halep (2 WTA) - Marketa Vondrousova (44 WTA), meci din turul doi la Roma, a fost amânat de organizatori de miercuri pentru joi, din cauza ploii, ora de disputare urmând a fi anunţată ulterior, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

O singură confruntare directă a avut loc între Halep şi Vondrousova, în acest an, la Indian Wells. Românca a pierdut atunci în trei seturi, 2-6; 6-3; 6-2.

Simona Halep vine la Roma după finala de la Madrid pierdută în faţa jucătoarei din Olanda, Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6, dar a precizat că este optimistă. "În acest moment sunt mulţumită cu jocul meu, sunt fericită că am putut să trec cu bine peste turneul de la Madrid. A fost o săptămână dificilă acolo. Sunt încrezătoare şi vom vedea ce va fi în următoarele săptămâni. Îmi place la Roma, îmi place la Roland Garros, dar eu sunt pregătită pentru orice", a spus Simona Halep, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, partida dintre Mihaela Buzărnescu (29 WTA) și Julia Goerges (18 WTA), din turul doi de la Foro Italico, a fost reprogramat pentru joi. Ploaia care s-a abătut asupra capitalei Italiei a făcut imposibilă desfășurarea tuturor partidelor de la Roma, de miercuri.

Partida Simonei cu Marketa va fi LiveText pe HotNews.ro.

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).