PSD a anulat, miercuri, mitingul programat pentru săptămâna viitoare în București, la Romexpo. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a confirmat pentru Hotnews.ro că s-a decis anularea evenimentului din mai multe motive unul dintre acestea fiind faptul că ar fi blocat Capitala. Neoficial, însă surse din interiorul PSD susțin că în contextul protestelor anti-PSD, conducerea partidului a dorit să evite eventuale "disensiuni"

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am hotărât împreună cu colegii să anulăm mitingul de pe 22 mai de la București de la Romexpo din trei motive. În primul rînd săptămâna viitoare erau programate la nivelul fiecărui județ întâlniri de campanie pe zone, întâlniri care trebuiau anulate. În al doilea rând aducerea în București a peste 100.000 de oameni ar fi însemnat blocarea mai multor artere ale orașului pentru foarte multe ore și nu dorim să creăm un discomfort bucureștenilor, mai ales în cursul săptămânii. În al treilea rând am decis ca în utima săptămână de campanie toată lumea să rămână pe poziții, în dispozitiv", a declarat, pentru HotNews.ro, secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu.

"Nu are sens să provocăm eventuale disensiuni cu câteva zile înainte de votul pentru europarlamentare. Este deja o situație tensionată și nu este cazul să aducem oamenii în Capitală în acest context. Primarii de sectoare ne-au spus că ar fi mai bine să renunțăm la idee și că vor organiza ei întâlniri cu simpatizanții. A fost o decizie internă", au explicat sursele HotNews.ro.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat în urmă cu o zi că partidul dorește să organizeze un miting la Romexpo pe data de 21 mai, la care să participe 120.000 de persoane din județele din sudul țării.

„În principiu vom organiza un miting săptămâna viitoare. Nu e bătut în cuie. Vom decide mâine (miercuri - n.r.). Dacă îl facem, vor fi în jur de 120.000 de participanți numai de aici din județele din sud, la Romexpo”, a afirmat Codrin Ștefănescu citat de agenția Mediafax.

Potrivit surselor citate, partidul a făcut solicitarea către primăria Capitalei pentru organizarea evenimentului în data de 22 mai la Romexpo.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că a aprobat cerea PSD pentru mitingul de la Romexpo. "Legat de manifestații - ca primar general mi-aș dori ca cele ce se vor organiza la București în zilele următoare să fie toate evenimente pașnice, așa cum au fost asumate de organizatori (...) Și săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment și de către PSD. Ca primar general am aprobat toate evenimentele publice, conform Legii 50, care se vor desfășura în București”, a declarat primarul Capitalei la RomâniaTV.

Reamintim că social-democrații au fost întâmpinați cu proteste la mitingurile electorale din țară, mii de manifestanți huiduindu-i pe liderii PSD la Iași sau la Galați.

În acest context, ministrul de Interne, Carmen Dan declarat că ar putea fi sesizat Parchetul în cazul protestatarilor anti-PSD, pentru că "este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal". Ea a susținut că "nuclee de activişti" încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, cum s-a întâmplat şi la Galaţi şi la Iaşi, să desfăşoare activităţi de campanie, că această campanie electorală are o particularitate agresivă și că "din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc".

De asemenea, deputatul PSD Florin Iordache declara marți că este nevoie de implicarea mai multor instituții publice care să ancheteze modul cum s-au derulat manifestațiile anti-PSD. Iordache susținea că protestatarii au avut un comportament anormal și că este nevoie "să aflăm dacă acești oameni sunt cumva plătiți". El mai spunea că protestatarii ar fi fost „motivați” să participe și că ar fi văzut "plicuri cu droguri pe jos".