Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marți seară, la Antena 3, că nu își explică cum a ajuns o sârmă de aproximativ 4 centimetri în colonul său, precizând că e posibil să rămână toată viața cu această întrebare - "dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală", potrivit Mediafax.

Gabriela Firea si dr Iulian BrezeanFoto: captura facebook

„S-au găsit câțiva inamici politici care m-au criticat foarte mult pentru faptul că soțul meu a dezvăluit ceea ce s-a întâmplat la una dintre procedurile medicale și anume descoperirea acestei sârme de aproape patru centimetri. Sincer eu nu aș fi spus, dar dacă soțul meu impresionat de această situație, a făcut această mărturisire eu nu pot să neg pentru că ar fi o minciună din partea mea, aceasta este realitatea. Nu am nici cea mai mică bănuială ce s-a întâmplat. Eu sunt un om foarte precaut, nu mănânc repede, nu mănânc pe nemestecate. Este foarte ciudat cum puteam să înghit așa ceva și, mă rog, există anumite persoane care îmi spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiții, de căldură sau de apropiere de anumite substanțe se poate face această sârmă mai mică și cu o formă astfel încât să poate fi introdusă în mâncare. Nu pot să acuz pe nimeni, nu am nici cea mai mică idee decât că sunt în continuare foarte, foarte surprinsă de această situație. Medicii nu au explicație, noi nu avem explicație, nu știm ce s-ar fi putut întâmpla", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei nu exclude varianta unei "mâini criminale".

"Este un episod neelucidat din existența mea și nu știu dacă se va elucida vreodată. Poate că vom rămâne toată viața cu această întrebare, dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. Nu știu ce pot să spun. Eu și familia mea și prietenii mei știm foarte bine că sunt un om precaut, atent și nu aș fi în mâncat cu înghițituri atât de mari încât să nu simt un aliaj. E posibil să fi fost redus la o mărime mai mică astfel încât să poată să fie....mi s-a explicat și mie..într-o prăjitură. De câteva luni o purtam. Nu era de câțiva ani, era de câteva luni”, a mai spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat că, în prezent, se simte mult mai bine și că speră ca în două - trei săptămâni să fie programată la operația finală.

La finalul lunii aprilie, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, a declarat, la un post de televiziune, că medicii au gasit în organismul primarului general al Capitalei "o sârmă de vreo trei centimetri".