Autoritățile indiene s-au deplasat aproape 70 de km prin junglă săptămâna aceasta, pentru a se asigura că un bărbat în vârstă de 69 de ani, considerat sfânt, are șansa să voteze, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O echipă, formată din patru membrii ai comisiei electorale și un polițist, a amenajat o secție de votare specială în parcul național Gir din Gujarat, pentru ca Bharatdas Darshandas să aibă posibilitatea să voteze în cadrul alegerilor generale.

Bărbatul trăiște într-un templu din pădure de 20 de ani, însă nu a rata alegerile niciodată, din 2002. Darshandas are grijă de Templul Shiva din parcul de 350 de km pătrați în care trăiesc aproximativ 600 de lei asiatici. Autoritățile indiene sunt obișnuite să se deplaseze în locații izolate pentru a permite votanților să își exercite dreptul.

"Faptul că guvernul depune atât de mult efort pentru a asigura votul unei singure persoane spune multe despre importanța fiecărui vot în parte", a declarat Darshandas într-un interviu.

"Așa cum votul este de 100% în Banje, ar trebuie să fie 100% peste tot", a mai adăugat acesta, referindu-se la locul în care trăiește.