Liderul PLUS, Dacian Cioloş, consideră că președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să fie de acord să-l numească pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiţiei la propunerea PSD, întrucât acesta este "un incompetent complet".

Dacian Ciolos la Digi24Foto: Captura Digi 24

"Nu ar trebui să fie de acord cu Nicolicea. Asta poate să spună orice elev de liceu care urmăreşte evoluţia profesională a domnului Nicolicea. Cred că sunt mulţi elevi de liceu, cu liceul făcut serios, aşa, ca la carte, care s-ar descurca mult mai bine decât domnul Nicolicea. Nu putem înlocui pe cineva care şi-a pierdut demnitatea profesională pentru că a încălcat etica profesională cu un incompetent complet. În mod cert, Nicolicea nu e soluţia", a spus Cioloş, luni seară, la Digi 24, potrivit Agerpres.

El susţine că "preşedintele trebuie să ceară un ministru al Justiţiei care să respecte şi să apere Justiţia, nu să o atace".

Tudorel Toader a postat joia trecută pe contul său de Facebook demisia din funcţia de ministru al Justiţiei pe care a înaintat-o premierului Viorica Dăncilă şi a menţionat că îşi va exercita atribuţiile până la numirea unui nou titular al portofoliului.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis săptămâna trecută, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea.