Igor Dodon îl felicită pe Volodimir Zelenski pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Ucraina. Totodată, Dodon speră că "în cel mai scurt timp” vor avea posibilitatea să se întâlnească, scrie deschide.md.

Igor DodonFoto: Facebook / Igor Dodon

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon scrie că este convins că activitatea lui Zelenski în cea mai înaltă funcție din stat va contribui la "prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său".

"Îmi exprim speranța că relațiile seculare de bună vecinătate dintre popoarele și țările noastre, bazate pe cooperare constructivă și înțelegere reciprocă, vor continua să se dezvolte și să se consolideze cu succes. În context, sper că în cel mai scurt timp vom avea posibilitatea de a ne vedea și discuta agenda relațiilor bilaterale”, menționează Igor Dodon.

În perioada mandatului său, Igor Dodon nu s-a întâlnit niciodată cu omologul său din Ucraina, Petro Poroșenko. Acum un an, Poroșenko declara că este dispus la un dialog cu Igor Dodon dacă acesta va sprijini integritatea teritorială a Ucrainei, incluzând Crimeea.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, în urma procesării a peste 90% din procese-verbale, pentru Zelenski au votat peste 73% dintre alegători. Contracandidatul său, Petro Poroșenko, a obținut 24,5%.

CITEȘTE ȘI:”Incertitudinea este totală”. Zelenski a devenit președintele Ucrainei, dar nimeni nu știe ce urmează