Sute de turiști au privit șocați în timp ce actori îmbrăcați în soldați romani au bătut cuie în mâinile și picioarele mai multor romano-catolici ridicați pe cruci de lemn în Filipine, pentru a treizeci și treia oară în Vinerea Mare, reconstituindu-se astfel crucificarea lui Hristos, relatează Reuters.

crucificare in FilipineFoto: Captura YouTube

Afișarea în acest mod a devotamentului credincioșilor a atras sute de turiști în provincia Pampanga, deși Biserica Romano-Catolică nu este de acord cu aceste ceremonii.

”Am crezut că nu vor fi bătuți în cuie, dar au fost, ceea ce a reprezentat pentru mine un mare eveniment de văzut pe viu”, a spus turistul german Johann Tenken.

Ruben Enaje, în vârstă de 58 de ani, a fost printre cele patru persoane care au fost bătute în cuie pe cruce. Enaje, care s-a lăsat crucificat și bătut în cuie de 33 de ori, crede, asemenea celorlalți participanți la eveniment, că o astfel de penitență îi va spăla păcatele, vindeca bolile și va duce la binecuvântări.

O altă femeie s-a urcat pe cruce pentru a fi bătută în cuie pentru a șaptesprezecea oară.

Alți cinci filipinezi au fost bătuți în cuie în alte două sate din provincia Pampanga.

”La sfârșitul zilei, trebuie să respecți oamenii pentru că fac asta din devotament”, a spus turista filipineză Bianca Yao.