Un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăieşti, a decedat în această după-amiază în curtea şcolii din localitate, după ce a căzut în fosa septică, scrie Ziarul de Iași. Acesta nu era înmatriculat la grădiniță, iar, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, copilul a ajuns acolo neînsoțit. Directorul şcolii din localitate ar urma să îşi prezinte demisia.

Fosa septicaFoto: Captura video

Trupului micutului a fost gasit in jurul orei 13.00

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, copilul decedat nu era înmatriculat la grădiniță, care se află în aceeași curte cu școala, însă mama afirmă că venea la grădiniţă cu fraţii lui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, susţine că copilul nu era înmatriculat în sistemul de învăţământ. El a ajuns acolo, neînsoţit. Manea mai spune că la faţa locului a fost trimisă o echipă ce inspectori pentru a verifica situaţia din teren, fosa septică nefiind asigurată corepunzător. Aceeaşi sursă menţionează că în cel mai scurt timp posibil directorul şcolii din localitate urmează să îşi prezinte demisia.

Copilul decedat mai avea încă opt fraţi. Directoarea spune că a venit doar în vizită la fraţii lui.

Fosa septică în care a căzut micuţul era acoperită cu o tablă ruginită.

2.355 de școli au grupurile sanitare în curte

Într-un răspuns de la începutul acestui an, la o interpelare a unui parlamentar, Ministerul Educației precizează 2.355 de școli au grupurile sanitare în curte și nu sunt racordate la apă curentă și canalizare.

Potrivit sursei citate, în cadrul PNDL I și II au fost propuse 3.386 de unități școlare preuniversitare din întreaga țară pentru lucrări de reabilitare, dotare sau extindere.

Ministerul Educației arată, totodată, că autoritățile locale care au în administrare clădirile și terenurile sunt cele responsabile pentru luarea de măsuri.