Uli Hoeness, președintele celor de la Bayern Munchen, a oferit declarația zilei, acesta precizând ce face Pep Guardiola (fost antrenor al bavarezilor și actual tehnician al lui Manchester City) atunci când își dorește un transfer de 100 de milioane de euro. De asemenea, oficialul german a vorbit și despre cum își acopera șeicul cetățenilor financiară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Uli Hoeness

"Prietenul meu Guardiola (n.r. Pep) mi-a povestit ce se întâmplă când atunci când vrea să transfere un jucător care costă 100 de milioane de euro. După ce vede câteva videoclipuri cu jucătorul dorit el zboară să-l întâlnească pe şeic şi îi arată înregistrările.

Şeicul transferă banii, iar a doua zi creşte puţin preţul petrolului şi îşi recuperează imediat suma" - Uli Hoeness, citat de AS.com.

Manchester City a cheltuit în total în mandatul lui Guardiola peste un miliard de euro numai pe transferul de jucători. Antrenorul iberic a venit la City în 2016.

Cetățenii nu au adus însă până acum niciun jucător pentru 100 de milioane de euro, cel mai scump transfer fiind cel al lui Kevin de Bruyne de la Wolfsburg (80 de milioane de euro). Îl urmează în ierarhie Riyad Mahrez (venit în acest sezon de la Leicester în schimbul a 71 de milioane de euro).

În acest sezon, Manchester City se află pe locul doi în Premier League, cu 74 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat față de liderul Liverpool (76 de puncte), în timp ce în Champions League cetățenii sunt calificați în sferturi, acolo unde se vor duela cu Tottenham.