Tot mai mulți conservatorii îi cer demisia premierului britanic Theresa May pentru modul în care a gestionat Brexit-ul, potrivit The Telegraph. Mesajul i-a fost transmis premierului britanic de către unul dintre seniorii conservatorilor, Graham Brady, președintele comitetului 1922.

Theresa MayFoto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

Graham Brady a vizitat-o luni după-amiaza pe May, în Downing Street, transmițându-i că un număr tot mai mare de conservatori îi cer să facă pasul înapoi.

Vizita în Downing Street a venit după ce acesta a fost ”bombardat” cu mesaje de către colegi, în care aceștia îl presau să o confrunte pe May în legătură cu demisia.

May a obținut o scurtă amânarea a Brexit din partea Consiliului European. Astfel, liderii de la Bruxelles au decis joi seara că, dacă parlamentarii britanici aprobă săptămâna viitoare Acordul Brexit încheiat în noiembrie, data ieșirii din UE va fi amânată până pe 22 mai. În caz contrar, amânarea va fi până pe 12 aprilie.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Camera Comunelor a respins de două ori Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxelles-ul.