Traian Băsescu, care a fost operat de hernie de disc în anul 2006, a declarat luni seară, la TVR 1, că a ajuns „la cuțit când de la mijloc în jos nu m-am mai simțit”, referindu-se la problemele de sănătate ale președintelui PSD Liviu Dragnea, care este internat într-un spital din București.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

„Am văzut că mari doctori au ajuns Codrin Ștefănescu și cu caraghiosul celălalt Rădulescu mitralieră, care ies și ne spun de diagnosticul lui Dragnea. Eu nu aș face niciun fel de discuție. O suferință e o suferință. Știi când trebuie să te operezi? Când încep să îți amorțească picioarele. Eu am ajuns la cuțit atunci când de la mijloc în jos nu m-am mai simțit. Adică a ieșit un disc din acela dintre vertebre, așa am înțeles eu, care presa pe fascicolul de nervi. Și riscul era să secționeze fascicolul de nervi care mergea și către picioare și către cap. Riscul este formabil. Riscul operației este dacă nu îți scoate discul și a trebuit să intre pe canal să scoată bucățica aceea care s-a rupt la disc și a trebuit să intre pe canal și să extragă bucățica ruptă din disc. Nu a oprit operația până nu s-a recuperat tot discul. Am probleme cu coloane de când navigam și dormeam pe ușă ca să dorm cu coloana dreaptă. E o boală care nu te omoară, dar te sâcâie groaznic. Dacă nu duci o viață absolut fără greutăți, fără mișcări bruște, până la urmă tot o scapi și strâmbi lucrurile”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la TVR 1.

Acesta a povestit șirul evenimentelor în legătură cu operația sa în 2006, povestind cum a ajuns la Viena pentru intervenția chirurgicală.

„Când m-am dus la spital, m-am dus cu o durere cumplită și strâmb, dar pe picioarele mele am intrat în spital, la Elias. Am stat întins în pat, că nu puteam să mă mișc, iar la mine a fost o nebunie. Dacă vă aduceți aminte Sorin Oprescu făcuse o Comisie, la Ministerul Sănătății era o altă comisie, iar la Elias o altă Comisie. Când au început să îmi amorțească picioarele și-au dat seama că riscul e major și nu a existat decizia să mă opereze. Rămăsese să vedem până mâine. Am rămas internat. Deja piciorul drept nu îl mai simțeam și nu numai. La un moment dat, a intrat în rezervă un doctor care fusese coleg la liceu cu soția mea. Am auzit când i-a spus «Maria plecați acum la Viena. Până mâine poate fi prea târziu». Probabil că îi spusese și lui Pahonțu, pentru că avionul era pregătit. Am plecat la salvare, de la salvare în avion. Când am aterizat aștepta o mașină care a luat radiografiile și o salvare. M-au pus în salvarea aceea, am ajuns la spital, m-au dat jos din salvare, m-au băgat într-o rezervă, m-au dezbrăcat, m-au îmbrăcat și am văzut că a plecat patul cu mine. Eram conștient. Direct în sala de operație. Operația făcută pe radiografiile de la noi”, a completat fostul președinte al României.

Liviu Dragnea este internat de duminică în spital, după ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dublă hernie și probleme cervicale, potrivit unui anunț făcut de secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Acesta a adăugat că Dragnea va rămâne internat în următoarea patru zile, indiferent dacă va fi supus sau nu unei intervenții chirurgicale, iar CEx, care trebuia să aibă loc joi pentru validarea listei candidaților la europarlamentare, va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.