​Un pilot român cu experienţă uriaşă spune pentru Adevărulavionul 737 Boeing Max (seriile 700, 800, 900) este cel mai bun de pe piaţa mondială în acest moment. „În acest moment problemele nu sunt clar evidenţiate. Există un raport întocmit după prima problemă majoră, prăbuşirea avionului în Indonezia. Acolo a fost un lanţ de greşeli şi lipsuri care în timp au fost remediate. În acest moment, nu avem, din nefericire, nicio dată clară şi certă cu privire la cauzele care au dus la prăbuşirea acestui avion”, spune Cezar Osiceanu.

ActualitateFoto: Colaj foto

De ani de zile, nivelul de poluare cu dioxid de azot din marile orașe ale României este peste limita maximă legal acceptată conform legii. Acest gaz de culoare maronie, cu miros înțepător, este produs în special de mașini, și poate provoca probleme respiratorii grave, contribuind inclusiv la dezvoltarea astmului. GreatNews a verificat nivelul de dioxid de azot din marile orașe din țară și a descoperit că valoarea-limită anuală a fost depășită în mai multe orașe.

T. SZABÓ Csaba scrie în Dilema Veche despre ”Românii maghiari: Pledoarie pentru o reconciliere istorică”, iar Andrei Pleșu despre ”Mineriada de hîrtie”. Ziarele și o sumedenie de forumiști par să fi descifrat, în sfîrșit, misterul răului care strică țara. S-au identificat vinovații! E vorba de elitiști trădători, de intelectuali plătiți de Soros și de oculta mondială, de ONG-uri subversive și de securiștii acoperiți ai „statului paralel“. Guvernanții vor să facă ceva salvator, dar nu prea au putere. Puterea e în mîinile unui „organ“ tenebros și indescifrabil susținut de teroriștii de la Bruxelles, o gașcă greu de învins cu mijloacele cinstite ale unui justițiar ca Ghiță, ale unui expert ca Iordache, ale unui teoretician planetar ca Tudorel Toader.

Deutsche Welle ne propune să aruncăm o privire și la vecinii sârbi a căror direcție de decenii privind migrația în căutarea unui loc d emuncă pare că o urmăm. ”Sârbii cu bagajele făcute”. Trei tinere se vor muta la finele lunii martie în Germania, pentru a lucra ca asistente medicale. Nu mai au ce face în orașul lor natal, Leskovac. Se lasă filmate fără probleme, pentru că nu mai au de mult teama că cineva le va putea face ceva. Sunt liniștite și au deja bagajele făcute. Jovana, în vârstă de 24 de ani, își explică decizia printr-un argument care stă în picioare: ”Nu aveam niciun job aici. Părăsesc țara pentru un loc de muncă”.

Foreign Policy scrie despre TurkStream: “Visul Rusiei, coșmarul Europei”… inclusiv al României. TurkStream este noul cal troian al Rusiei pe care intenționează să-l ofere cadou Europei, de o importanță geopolitică și comercială, cu ajutorul căruia Kremlinul intenționează să-și sporească influența în Turcia și în Balcani, susține un articol publicat de revista Foreign Policy. Autoritățile de la București nu numai că au ignorat subiectul TurkStream, dar au mai dat și o mână de ajutor Gazpromului, finalizând, încă din prima lună a președinției Consiliului Uniunii Europene, un dosar, cel al modificării directivei gazelor, pe care nimeni nu s-a riscat până în prezent să-l finalizeze, scrie Profit.ro.