Liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, promite să apere valorile tradiționale, în contextul în care formațiunea sa consideră că Polonia trebuie să se îndepărteze de valorile liberale și multiculturale ale Uniunii Europene și să se întoarcă la rădăcinile creștine ale națiunii, transmite Bloomberg.

Lech si Jaroslaw Kaczynski, gemenii care au condus PoloniaFoto: Reuters

Într-un an cu miză electorală, în contextul în care în mai vor fi alegeri pentru Parlamentul European, iar în toamnă vor avea loc alegeri parlamentare naționale, Jaroslaw Kaczynski a promis că va proteja valorile tradiționale ale familiei și va combate sărăcia, în încercarea de a-și consolida puterea.

Prezent la congresul partidului său Lege și Justiție, Kaczynski a mai promis să combată orice atac la adresa familiei, în toiul unor campanii de promovare a educației sexuale în gimnaziu, comentând că astfel de propuneri sunt ”incredibile”. “Scopul este acela de a submina identitatea naturală a băieților și fetelor”, a mai comentat el, referitor la promovarea educației sexuale în școli.

Luna trecută, guvernul a făcute publice planurile de majorarea a sumelor bugetare alocate pentru pensii și pentru programe privind familia.