Procurorii ieșeni s-au alăturat și ei protestelor declanșate vineri de magistrați, urmând să își suspende activitatea, scrie ziaruldeiasi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, procurorii de pe lângă Judecătoria Iași își vor suspenda activitatea în perioada 25 februarie-1 martie, urmând a fi primite doar cauzele urgente. De asemenea, procurorii vor purta banderole albe pe braţe şi vor protesta în faţa sediului instituţiei.

Pe de altă parte, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a decis organizarea unui protest pe 25 februarie, la ora 14, în fața tribunalului. Adunarea Generală a criticat ordonanța de modificarea a legilor justiției și a cerut respectarea Constituției, a recomandărilor Comisiei de la Veneția și a recomandărilor MCV în procesul de legiferare, cu respectarea standardelor privind statul de drept.

”S-a hotărât cu majoritate de voturi susţinerea unui protest pe data de 25.02.2019, orele 14.00, în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, precum şi suspendarea activităţii pe timp de 5 zile, începând cu data de 25.02.2019, cu asigurarea urgenţelor şi serviciilor esenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţii unităţii de parchet", se arata intr-un comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi solicită respectarea Constituţiei României în procesul de legiferare prin intermediul ordonanţelor de urgenţă, precum şi respectarea de către autorităţile statului a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV, ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept”, mai precizează sursa citată.