România va începe, în martie, livrările pentru exportul de 200.000 de capete de ovine către țările din Golful Persic, potrivit unui contract încheiat în urma vizitelor făcute de premierul Dăncilă în țările din Golf. Contractul, încheiat cu societatea Al Mawashi din Kuweit, este însă ținta unei campanii ce se răspândește online, prin care se cere României să renunțe la acest contract, deoarece oile sunt supuse unor cruzimi nejustificate când sunt transportate în Orientul Mijlociu.

Sondaj export de oiFoto: Hotnews

Campania este derulată de Animals International, aripa globală a ONG-ului australian Animals Australia. Australia a acționat, anul trecut, pentru interzicerea acesui tip de exporturi, determinând societatea Al Mawashi să caute noi furnizori în alte părți ale lumii.

ONG-ul australian acuză condiții "barbare" pentru animalele transportate cu vaporul de către importatorul din Golf, susținând că animalele "se coc" din cauza căldurii excesive și supraaglomerării și că 1,5 milioane de oi ar fi murit pe vapoarele companiei.

Potrivit autorităților române, ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, care "trebuie valorificat la maxim". În martie urmează să se desfășoare o primă livrare de 70.000 de capete ovine, din cele 200.000 contractate pentru anul în curs.

  • Sondaj HotNews.ro: Ar trebui stopat exportul de oi către Orientul Mijlociu?