Elevii claselor a VIII-a şi a VII-a vor susţine Simularea Evaluării Naţionale 2019 pe 11 şi 12 martie. Potrivit calendarului obţinut de HotNews, elevii de alte naţionalităţi decât cea română susţin proba de limba şi literatura maternă pe 13 martie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 22 martie.

Foto:

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit documentului MEN, după aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Elevii de clasa a VII-a vor primi teste grilă în proporţie de 30% la Matematică

Pentru clasa a VII-a, proiectul de ordin privind simularea prevede că în vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.

Calendar Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019

CONSULTĂ AICI MODELE DE SUBIECTE LA ROMÂNĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2019

CONSULTĂ AICI MODEL DE BAREM LA ROMÂNĂ

CONSULTĂ AICI MODELE DE SUBIECTE LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2019

CONSULTĂ AICI MODEL DE BAREM LA MATEMATICĂ

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!