​La doar două săptămâni după ce a câștigat al doilea titlu consecutiv de Grand Slam și a devenit lider mondial, japoneza Naomi Osaka (21 de ani) a anunţat că germanul Sascha Bajin nu va mai fi antrenorul ei. Numărul 1 WTA nu a precizat motivele care au dus la încheierea colaborării.

Sascha Bajin si Naomi OsakaFoto: wtatennis.com

"Nu voi mai lucra împreună cu Sascha (n.r. Sacha Bajin). Îi mulţumesc pentru munca depusă şi îi doresc mult succes pe viitor", a scris Osaka pe Twitter.

La rândul său, Bajin a răspuns: "Mulţumesc, Naomi. Şi eu îţi doresc numai bine. Ce parcurs am avut. Îţi mulţumesc că mi-ai permis să fac parte din el."

Colaborarea dintre Naomi Osaka și Sascha Bajin a început înaintea sezonului 2018, pe care japoneza l-a început pe locul 68 WTA. De atunci, alături de antrenorul german, Osaka a câștigat la Indian Wells, primul trofeu al carierei, și și-a trecut în palmares două titluri consecutive de Grand Slam (US Open și Australian Open), performanță care a dus-o pe prima treaptă a clasamentului mondial, la 28 ianuarie 2019.

În 2018, Sascha Bajin a fost desemnat cel mai bun antrenor în circuitul WTA. Alături de Osaka, Bajin s-a aflat la prima experiență ca antrenor. Înainte, germanul a fost sparring partner pentru Serena Williams, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, și Victoria Azarenka.

Următorul turneu la care va participa Naomi Osaka va fi Dubai Duty Free Tennis Championships, de categorie Premier 5, care se va desfășura în perioada 17-23 februarie.