Parlamentarii USR și PNL au cerut, luni, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019, creșterea bugetului medicinei de familie în 2019 de la 2,5 la 3,9 miliarde de lei. Medicii de familie se plângeau, săptămâna trecută, că "medicina de familie este în colaps".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Comisiile de Sănătate din Parlament au avizat creșterea bugetului medicinei de familie de la 2,5 la 2,6 miliarde de lei.

"De ani de zile, medicina de familie este cenușăreasa sistemului medical", au afirmat deputații USR, în ședința de luni a Comisiilor reunite de Sănătate din Parlament.

"Medicina de familie este în prag de colaps din cauza neglijării sistematice manifestate de guvernanți, pentru care acest sector medical nu reprezintă un domeniu de interes nici la nivel administrativ, nici la nivel politic'', arătau, săptămâna trecută, reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei, care atrăgeau atenția că cel puțin 500 de localități din România au medici de familie mai puțini decât ar trebui sau deloc.