​Întreaga serie iPhone X a luat fața mulțimii, recent, dar în multe privințe iPhone 8+ este încă un upgrade mai bun. Fiind un telefon solid, iPhone 8+ este cu siguranță o evoluție clară față de modelele Plus anterioare.

În timp ce acum avem modele mai noi precum iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR, Apple a păstrat și telefoanele iPhone 8 la vânzare. iPhone 8 și iPhone 8+ reprezintă ultimele modele tradiționale Apple cu design ce includ home button.

La iPhone 8 Și iPhone 8+ găsești totuși multe dintre caracteristicile telefoanelor X: încărcare fără fir (datorită geamului din spate), care este convenabilă și distractivă, deși puțin mai lentă decât încărcarea cu încărcătorul încorporat cu 5W; chipul A11 Bionic, care este absurd de rapid și face ca acest dispozitiv să fie o bestie în ceea ce privește jocurile; Portrait Lightning, o caracteristică ce uneori produce fotografii extrem de măgulitoare, cu puțin efort. Și nu pierzi clasicul home button, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să reînveți interfața și poți continua să folosești Touch ID. Plus că este mai ieftin.

iPhone 8+ versurs iPhone X

Prima diferență majoră este prețul. De exemplu, în prezent găsești un iPhone XS, care a înlocuit iPhone X, la minim 5.300 lei, în timp ce un iPhone 8+ poate fi cumpărat chiar și cu 3.500 lei, pentru aceeași capacitate de stocare.

Ce primești în plus pentru acești bani? În primul rând, ecranul: cel fără breton de 5,8 inchi cu o rezoluție de 1.125 x 2.436 și o tehnologie de afișare OLED de pe iPhone XS este superior ecranului de 5,2 inchi de 1.080 x 1.920 de pe iPhone 8+.

Cealaltă diferență majoră este cum să deblochezi telefonul. Cu iPhone 8+, o faci prin scanarea cu amprentă Touch ID, pe care Apple o implementează de mulți ani. În schimb, pe iPhone XS, poți debloca telefonul cu fața ta, folosind aplicația de recunoaștere facială Face ID.

Canelul din partea de sus a iPhone XS conține o cameră care permite Animoji și Memoji, unde emojiurile pot fi activate prin maparea feței tale. Această caracteristică este valabilă numai pentru iPhone X, XS, XS Max și XR și nu este deci o caracteristică ce poate fi găsită și la iPhone 8+.

Atât iPhone XS, cât și iPhone 8+ au camere duale, ceea ce permite o defocalizare a fundalului și o experiență fotografică mai cuprinzătoare. Totuși, datorită modului în care sunt ambalate telefoanele, pentru a integra bretonul diferit al iPhone XS, matricea camerei este verticală pe iPhone XS, dar orizontală pe 8+.

Practic, iPhone 8+ este versiunea mai mare cu ecran mai mare a iPhone 8 și cu o baterie mai bună. Cu toate acestea, începe să arate învechit pe lângă iPhone X, iPhone XS și iPhone XR.