Armata israeliană a declarat luni că a lovit țintele iraniene Quds din Siria și a avertizat forțele siriene să nu atace teritoriul sau forțele israeliene, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa de statsiriană a citat o sursă militară siriană ce declara că Israelul a lansat un "atac intensprinvaluri consecutive de rachete ghidate", dar că defensiva aeriană dinSiria a distrus majoritatea "țintelor ostile".

Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au fost vizibile pe cer aproape o oră.

"Am început să lovim țintele iraniene Quds pe teritoriul sirian. Noi avertizăm forțele armate siriene împotriva încercării de a lovi forțelor sau teritoriile israeliene", a declaratarmata Israelului într-un comunicat.

Forța Quds se ocupă de operațiunile externe ale Gărzilor Revoluționare ale Iranului.

Loviturile au urmat atacurilor transfrontaliere de duminică, cândSiria a declarat că a respins un atac aerian israelian. Israelul a spus că a interceptat o rachetă trasă cătreînălțimile Golan.

"Avem o politică permanentă, de a lovi prezența Iranului în Siria și a răni pe oricine încearcă să ne rănească", a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Armata israeliană a declarat că un loc popular pentru sporturile de iarnă de pe Muntele Hermon, pe înălțimile Golan, controlate de israelieni, vafi închis pentru o zi.

Netanyahu, săptămâna trecută, a recunoscut un atac israelian asupra a ceea ce el a numit un depozit iranian de arme în Siria, unde Teheranul oferă Damascului un sprijin vital.

El a declarat pentru guvernul său că Israelul a efectuat "sute" de atacuri în ultimii ani ai războiului dinSiria pentru a lovi Iranul și aliatul sau Hezbollahul din Liban.

De obicei discret înlegătură cu atacurile saleasupra țintelor iraniene din apropierea frontierei sale, Israelul a ridicat voalul în această lună, un semn de încredere într-o campanie desfășurată pe fondul tensiunilor ocazionale cu sprijinitorul puternic alSiriei, Rusia.