​​"Grupul OTE, în calitate de acționar direct al Telekom România, nu a intrat în negocieri cu o terță parte", au precizat pentru HotNews.ro oficialii grupului elen, ca reacție la declarația unui om de afaceri bulgar, care a spus în presa locală că ar negocia cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România. De cealaltă parte, oficialii Deutsche Telekom, acționarul majoritar al OTE, au spus pentru HotNews.ro că "nu comentează astfel de speculații media".

Deutsche Telekom logoFoto: Deutsche Telekom
  • "În ceea ce privește întrebările dvs. privind Telekom România, Grupul OTE, în calitate de acționar direct, nu a intrat în negocieri cu o terță parte. Grupul OTE reevaluează constant toate activele sale, pe baza priorităților strategice și a obiectivelor sale de afaceri, și evaluează oportunitățile de piață pentru a crea valoare pentru acționarii săi, pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a promova interesele grupului și ale angajaților săi. Așa cum este practica noastră obișnuită, vom notifica autoritățile și publicul dacă și când avem ceva de anunțat.", a declarat vineri pentru HotNews.ro Kostas Kanakaris, Media Relations Senior Manager, al OTE Group.

De cealaltă parte, DT spune că nu comentează astfel de speculații.

  • "Ca o politică generală, la nivelul Grupului DT nu comentăm despre astfel de speculații media. Cu toate acestea, deoarece acționarul direct în acest caz este OTE, nu ezitați să vă adresați echipei de comunicare a grupului OTE", a precizat pentru HotNews.ro, Elpida Trizi, Senior International Communications Manager în cadrul Deutsche Telekom.

Acționarul principal al Bulgarian Telecommunications Company (BTC), Spas Rusev, și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri vor cumpăra Telekom Albania, a scris publicația bulgară capital.bg, citând un anunț al operatorului german Deutsche Telekom și al filialei sale OTE.

Spas Rusev a declarat pentru Capital.bg că această tranzacție nu este decât începutul expansiunii sale regionale: "Este prima etapă a tentativei mele de consolidare a pieței telecomunicațiilor în Balcani." Acesta spune că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România urmând apoi Macedonia.

Ziarul bulgar notează că Rusev va avea nevoie de un asociat „important și solvabil” având în vedere că firmele de telecomunicați din România sunt „foarte scumpe”.

Capital.bg mai scrie că Deutsche Telekom încearcă să renunțe la investiții non-strategice din regiune iar filialele de telecomunicații române și sârbe ar fi de vânzare.