Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, sâmbătă, că nu știe despre ce suspiciuni privind ilegalitatea procedurii ar fi vorba, că a primit o informare, dar ar dori să nu se pronunțe. De asemenea, acesta a spus că nu se putea lua o hotărâre în termen în privința achiziției noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval a atacat în contencios-administrativ, la Constanța, hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

Gabriel Les, ministrul AparariiFoto: Captura YouTube

Întrebat de reacția companiei Ficantieri, care a spus că nu a avut vreodată contact cu reprezentanţii politicii româneşt, Leș a declarat la DIGI24 că se bucură că există o poziție din partea companiei, pentru că s-au ”țesut tot felul de scenarii”.

"O parte din sesizări sunt trimise la Parchetul Militar. Asta este informarea pe care mi-a făcut-o în cursul zilei de ieri secretarul de stat pentru armamente. Pe lângă aceste suspiciuni, cel mai interesant este, din punctul meu de vedere, atacarea de către Șantierul Naval la contencios-administrativ a hotărârii de guvern, cea care reglementează toată procedura de achiziție. Vă dați seama că nu se putea lua o decizie. Oricum în termenul ăsta de 12 ianuarie maxim, deși nici ăsta nu era un termen extrem de fix, pentru că ne putem aștepta ca instanța de la Constanța să anuleze acest HG și atunci vă dați seama în ce situație am fi fost? Dincolo de acest aspect foarte important, acele sesizări pe care le-a făcut secretarul de stat pe care mi le-a prezentat și mie în parte sunt la Parchetul General, unde vom vedea care va fi cursul anchetei pe această speță", a declarat de asemenea Gabriel Leș, la Antena 3, potrivit Mediafax.