Alex De Minaur (29 ATP) a câștigat turneul de la Sydney, orașul său natal, după ce l-a învins în finală pe italianul Andreas Seppi (37 ATP), scor 7-5, 7-6(5). Australianul a avut nevoie de două ore și șase minute pentru a câștiga primul titlu din carieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alex (19 ani) a devenit cel mai tânăr câștigător al turneului de la Lleyton Hewitt, care se impunea în 2001 la Sydney, tot la 19 ani.

Chiar dacă adversarul său a început meciul cu un break și a condus cu 3-1, Alex a revenit și s-a impus în primul set după ce i-a "spart" de două ori serviciul adversarului (7-5). Cei doi au mers cap la cap în setul secund, au servit foarte bine (cu excepția game-urilor șapte și opt, în care fiecare a făcut break), însă tot favoritul publicului avea să fie învingător, după ce a revenit în tiebreak de la 4-2 și 5-4 și a câștigat cu 7-5.

Rezumatul partidei dintre De Minaur și Seppi:

Pentru succesul de la Sydney, Alex De Minaur va primi 90.990 de dolari și 250 de puncte în ierarhia ATP, în timp ce Andreas Seppi va obține 150 de puncte și 49.205 de dolari.

Turneul de dublu a fost câștigat de perechea Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), care a trecut în finală de cuplul columbian format din Juan-Sebastian Cabal și Robert Farah, scor 6-4, 6-3.