Un autobuz cu etaj din oraşul Ottawa a lovit vineri acoperişul unei staţii de autobuz, omorând trei persoane şi rănind alte 23, dintre care mai multe "grav", a anunţat primarul capitalei Canadei, Jim Watson, relatează AFP citat de Agerpres.

CanadaFoto: Wikipedia

Cel puţin 11 persoane au fost internate în spital în stare critică, a făcut cunoscut la rândul său un purtător de cuvânt al serviciilor de prim-ajutor.

Imagini difuzate de televiziunile canadiene au arătat că o mare parte a nivelului superior al autobuzului a fost smulsă sub violenţa şocului, în timp ce echipe de prim-ajutor utilizau scări pentru a evacua răniţii transportaţi de numeroase ambulanţe spre spitalele locale, pe un ger polar.

Poliţia a informat că accidentul s-a produs la o oră de vârf de la sfârşitul după-amiezii, la 20.50 GMT.

În cursul serii, poliţia căuta să stabilească cauzele accidentului, dar un martor citat de cotidianul Ottawa Citizen a evocat un posibil derapaj al autobuzului pe o placă de gheaţă înainte de a percuta staţia de autobuz.

Şoferul autobuzului a fost arestat şi urmează să fie audiat, a declarat pentru presă şeful poliţiei din Ottawa, Charles Bordeleau, fără să ofere mai multe detalii.

Două din cele trei victime se aflau la bordul autobuzului, iar cea de-a treia pe cheiul staţiei Westboro, a precizat el.

Acest accident reaminteşte altul produs în septembrie 2013 la Ottawa, când un autobuz cu etaj s-a ciocnit cu un tren la o trecere de cale ferată, făcând şase morţi şi 34 de răniţi.