​Pilotul britanic Sam Sunderland (KTM) a câştigat etapa a cincea a Raliului raid Dakar 2019 la secţiunea moto, desfăşurată vineri, între Moquegua şi Arequipa, în timp ce românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 45, informează Agerpres.

Foto:

Francezul Xavier de Soultrait (Yamaha) a trecut primul linia de sosire, dar victoria a fost acordată lui Sunderland (KTM) de comisarii de cursă. Sunderland a încheiat etapa al 14-lea, la 7 min 29 sec, dar i-a fost acordată victoria deoarece a petrecut circa zece minute alături de portughezul Paulo Goncalves (Honda), accidentat (traumatism cranian uşor, posibilă fractură la mâna dreaptă), precizează AFP.

Sunderland a ieşit învingător cu timpul de 4 h 11 min 48 sec pe cei 345 km cronometraţi, fiind urmat de francezul De Soultrait, la 3 min 23 sec, şi se austriacul Matthias Walkner (KTM), la 3 min 32 sec, etc. Gyenes s-a clasat pe 45, la 1 h 07 min 24 sec de învingător.

În ierarhia generală, lider este în continuare americanul Ricky Brabec (Honda), urmat de Sunderland, la 59 sec, şi de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna), la 2 min 52 sec, etc.

Gyenes se află acum pe locul 43, la 5 h 25 min 56 sec de lider.

Sâmbătă va fi zi de pauză, iar etapa a şasea va avea loc duminică, între Arequipa şi San Juan de Marcona, pe 336 km cronometraţi.