Aproape 400 de salariați vor fi disponibilizați după închiderea fabricii Nestlé din Timișoara, însă primarul orașului, Nicolae Robu, spune că "nu va fi nicio nenorocire" pentru că "în mod sigur" cei care au fost angajaţi acolo îşi vor găsi alte locuri de muncă, poate chiar mai bune.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că nu a știut nimic despre închiderea fabricii Nestlé, dar că nu există motive de îngrijorare pentru cei 388 de angajați care vor fi disponibilizați.

"Îmi pare rău că are loc această retragere. Nu am ştiut nimic despre ea, nu m-a anunţat nimeni, nu-i cunosc explicaţiile, dar nu va fi nicio nenorocire. (...) Timişoara este în plină dezvoltare. Este un deficit de forţă de muncă şi, în mod sigur, cei care au fost angajaţi acolo îşi vor găsi alte locuri de muncă, poate chiar mai bune. Evident că nu este plăcut pentru nimeni să-şi piardă un loc de muncă la care s-a obişnuit, de care este mulţumit, dar eu le ţin pumnii celor care ajung în situaţia asta şi le spun să aibă curaj şi încredere pentru că în Timişoara vor găsi cu certitudine locuri de muncă pentru că ştiu ce deficit este. Timişoara a crescut enorm în ultimii ani şi ca populaţie, şi din toate punctele de vedere”, a spus Nicolae Robu, la Digi24.

Nestlé România și-a anunțat intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019, potrivit unui mesaj al companiei, transmis HotNews.ro. Conducerea a informat angajații cu privire la această intenție, fiind vizați 388 de salariați.

"Închiderea unității din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea. Pentru a se adapta la contextul în schimbare, Nestlé a căutat o soluție sustenabilă care să ofere flexibilitatea necesară în producție pentru toate mărcile sale. Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte locații în încercarea de a simplifica procesele și de a funcționa mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectați.