Rusia utilizează tehnologii moderne de informare pentru a discredita conducerile din Ucraina și Republica Moldova, a declarat vineri liderul de la Kiev, Petro Poroșenko.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a comentat că Rusia a început deja să pună în practică un scenariu privind amestecul direct în procesul electoral din Ucraina și Republica Moldova.

”Pentru Ucraina și Moldova, anul 2019 este foarte important. Se vor desfășura alegeri cu o importanță fundamentală pentru Parlamentul Republicii Moldova și vor avea loc alegeri prezidențiale și parlamentare în Ucraina", a afirmat vineri liderul de la Kiev, citat de agenția unian.

Prezent la inaugurarea punctului de trecere a frontierei Palanca-Mayaky-Udobne, care a fost modernizat recent, Poroșenko a spus că fenomenul vizează, de fapt, majoritatea statelor europene.

"Rusia încearcă să folosească tehnologiile moderne de informare, în special pentru a discredita conducerile din Ucraina și Moldova. Și nu doar Ucraina și Moldova, dar și majoritatea țărilor UE, se confruntă cu consecințele acestei politici", a mai spus Poroșenko.