Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Mirela Nagâț care vor vorbi despre volumul Așteptând o altă omenire de Gabriel Liiceanu, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Așteptând o altă omenire, de Gabriel LiiceanuFoto: Coperta carte

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

„Suntem doar o verigă către «ceva mai bun și mai înalt»? Va ieși vreodată din noi, ca dintr-o uriașă crisalidă, «omul cu adevărat uman»? Sau poate că ar trebui să ne împăcăm cu gândul că nu vom arăta niciodată mai bine decât ne-a creat bunul Dumnezeu?

Așteptând sau nu ceva mai înalt decât noi, s-ar cuveni deocamdată să ne punem această întrebare: cum ar fi bine să trăim ca «buni muritori»? Căci este o datorie de onoare, dacă tot am fost dotați cu rațiune, să încercăm să înțelegem ce trăim, după cum e o dezonoare a speciei să fi primit rațiune și să murim fără să fi încercat. Paginile acestei cărți s-ar fi putut tot atât de bine intitula Îndreptarul bunului muritor.“ – Gabriel Liiceanu