Președintele SUA, Donald Trump, a propus-o vineri pe Heather Nauert în funcția de ambasadoare SUA la ONU, în locul lui Nikki Haley, iar pe William Barr, un respectat jurist republican, ministru al Justiției, în locul lui Jeff Sessions, relatează AFP.

William BarrFoto: Captura YouTube

Heather Nauert, în vârstă de 48 de ani, a preluat funcția de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în aprilie 2017, fiind prima sa funcție guvernamentală.

Numirea sa în funcție va trebui aprobată de Senatul Statelor Unite.

Înainte de preluarea funcției de purtător de cuvânt, Nauert a fost corespondent și prezentator pentru postul american de televiziune Fox News, susținător al președintelui Donald Trump.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump a declarat că ia în considerare numirea purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcția de ambasador al Statelor Unite la ONU, adăugând că o decizie în acest sens va fi făcută în curând.

Nikki Haley, ambasadorul actual al Statelor Unite la Naţiunile Unite, a anunțat în luna octombrie că demisionează și că își va încheia activitatea pâna la sfârșitul anului. Aceasta a deținut funcția de ambasador de la începutul mandatului lui Donald Trump.

În ceea ce-l privește pe William Barr, un respectat jurist republican, a mai ocupat această funcție la începutul anilor 1990, sub președinția lui George H.W. Bush.

”De la început, l-am pus în capul listei”, a spus Trump.

Procurorul general al Statelor Unite este echivalentul miniștrilor de justiție din ramuri executive din Europa, fiind liderul Departamentului de Justiție din Guvernul federal al Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii.