Comisia de Apel a Conmebol a respins memoriul clubului Boca Juniors, prin care solicita câştigarea la masa verde a Copei Libertadores, informează AFP, citată de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Genovezii" au sesizat mai întâi Comisia de Disciplină a Confederaţiei Sud-americane de Fotbal, solicitând să li se acorde trofeul, în urma incidentelor violente care au dus la amânarea meciului retur al finalei, la 24 noiembrie, apoi au făcut apel, pierzând de fiecare dată.

La 27 noiembrie, Daniel Angelici, preşedintele clubului Boca Juniors, anunţa că gruparea sa va adresa TAS dacă nu va primi câştig de cauză la forurile confederaţiei sud-americane de fotbal.

Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol) a stabilit că manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre echipele River Plate şi Boca Juniors, amânată din cauza incidentelor, se va disputa, duminică, în Spania, pe Stadionul Santiago Bernabeu, din Madrid.

Decizia de amânare a returului a venit după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.

Jucătorii echipelor River Plate şi Boca Juniors au ajuns deja la Madrid, unde vor disputa returul finalei Copei Libertadores. River Plate a ajuns la Madrid joi dimineaţă, după ce Boca Juniors sosise în Spania miercuri seară.

În prima manşă a finalei Copa Libertadores, disputată la 11 noiembrie, pe stadionul La Bombonera, Boca Juniors a remizat cu River Plate, scor 2-2.