La nivelul Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au căzut de acord marți seară ca premierul Viorica Dăncilă să sesizeze Curtea Constituțională. De altfel, Viorica Dăncilă a venit la discuții cu Liviu Dragnea în biroul său de la Parlament. Surse oficiale au declarat pentru Hotnews.ro că nu a fost identificată în momentul de față o soluție juridică pentru deblocarea numirilor la ministerul Transporturilor și Dezvoltării. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, împreună cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută soluții în acest sens.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. La sicuția cu Dragnea participă și Olguța Vasilescu, propusă ministru la Dezvoltare.

”Premierul Viorica Dăncilă caută soluții juridice, împreună cu ministrul Justiției și cu secretarul general al Guvernului, Tudorel Toader și Toni Greblă, pentru a debloca înlocuirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, în contextul în care Klaus Iohannis amână o decizie în acest sens”, au declarat pentru Hotnews.ro surse politice.

Premierul Viorica Dăncilă este așteptat în cursul zilei de joi de către Liviu Dragnea în biroul său de la Parlament pentru a prezenta o soluție în acest sens. La ministerul Transporturilor trebuie găsită o soluție rapid deoarece termenul de 15 zile de la înregistrarea demisiei ministrul va expira vineri 7 decembrie iar ministerul rămâne fără șef. Situația este fără precedent deoarece nu poate fi numit niciun ministru interimar având în vedere ca premierul a făcut o propunere oficială care așteaptă un răspuns de la președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la numirile de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că analiza este încă în lucru iar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiți oameni slabi cu alții și mai slabi.