Liderul PNL Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului şi a făcut un apel la senatori să voteze în favoarea cererii DNA de începere a urmăririi penale a acestuia, aşa cum vor proceda liberalii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Solicit demisia din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. (...) Decizia dacă un cetăţean este sau nu vinovat este luată de instanţele de judecată. Orice încercare de victimizare politică, ca urmare a formulării acestei cereri de urmărire penală, nu face altceva decât să arate odată în plus că Dragnea şi cu Tăriceanu folosesc puterea politică nu pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, nu pentru a pune în practică programul de guvernare cu care s-au prezentat în faţa cetăţenilor, ci că uzează de puterea politică dobândită numai în scop personal şi pentru a scăpa de anchetele penale sau de urmările faptelor comise de cei doi. De asemenea, solicităm senatorilor să voteze aşa cum va vota PNL - şi anume în favoarea cererii de urmărire penală", a declarat, vineri, preşedintele PNL într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA susţine că preşedintele Senatului ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.