Joi, poliţia ştiinţifică turcă a confirmat că a găsit urme de acid fluorhidric şi alte substanţe chimice în probele de apă recoltate săptămânile trecute din puţul aflat în grădina consulatului saudit şi suspectează că ar fi vorba de a reziduurile substanţelor folosite pentru a dizolva rămăşiţele jurnalistului care a dispărut după ce a intrat în Consulat, în ziua de 2 octombrie, potrivit La Stampa, citat de Rador.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

Ipoteza conform căreia corpul reporterului, după ce a fost dezmembrat ar fi fost dizolvat în acid, a fost susţinută în ultimele zile şi de Yasin Aktay, consilier al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi prieten cu jurnalistul ucis. Ulterior, presa turcă a dezvăluit că saudiţii, la nouă zile după dispariţie au trimis special de la Riad o echipă din care făceau parte "un chimist şi un toxicolog care aveau sarcina de a distruge probele şi de a curăţa" consulatul. Specialiştii trimişi au eliminat orice urmă organică şi de ADN din clădiri şi grădină. Iar în puţ ar fi rămas doar urme chimice.

Presa turcă a dezvăluit că anchetatorii ar avea "un dosar deja pregătit", care va fi dat publicităţii la momentul oportun. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vrea să exploateze la maximum această afacere şi, aşa cum a lăsat să se înţeleagă, se pare că ar deţine dovezi copleşitoare împotriva prinţului Mohammed bin Salman.