​Roger Federer a vorbit, într-o conferință de presă recentă, despre cele mai bune meciuri din cariera sa. Chiar dacă a disputat nenumărate partide spectaculoase, elvețianul a reușit să aleagă trei dintre ele.

Roger FedererFoto: atpworldtour.com

"Finala Roland Garros din 2009 este sigur una dintre ele (n.r. cele mai bune meciuri din cariera sa), dar din anumite motive, trebuie să adaug finalele de la Wimbledon din 2007, când am câștigat al cincelea titlu consecutiv, și finala din 2009, jucată împotriva lui Andy Roddick, care a marcat recordul meu de titluri de Grand Slam", a declarat Roger, potrivit TennisWorldUSA.org.

Rezultatele obținute deFederer în cele trei meciuri:

Finala Wimbledon 2007: vs Rafael Nadal 7-6(7), 4-6, 7-6(3), 2-6, 6-2

Finala Wimbledon 2009: vs Andy Roddick 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6, 16-14

Finala Roland Garros 2009:vs Robin Soderling 6-1, 7-6(1), 6-4

"Finalele de la Wimbledon au avut ceva incredibil. Bjorn Borg și Pete Sampras erau prezenți și toți idolii mei erau acolo. Era o atmosferă intensă din cauza recordului de titluri de Grand Slam. La final, a fost fantastic să obțin un final fericit ca în povestea Cenușăresei", a adăugat Fedex.

De asemenea, Fedex a adăugat că este surprins de tot succesul pe care l-a avut de-a lungul carierei:"Niciodată nu m-am gândit că voi juca un tenis bun. A trebuit să muncesc foarte mult. Uneori nu pare așa pentru că am un stil foarte plat și primesc multe felicitări. Dar am lucrat foarte mult și nu poți ajunge în top fără să faci sacrificii".

Roger a comentat și despre fanii săi din întreaga lume: "Tot suportul pe care-l primesc mă impresionează și îmi place foarte mult. Este foarte frumos să fii un model pentru toți, dar și eu am avut idolii mei în copilărie".

În 2018, Roger a câștigat patru titluri:Australian Open,Rotterdam,Stuttgartși Basel, unde l-a învins în finală pe Marius Copil.

S-ar putea să te mai intereseze și: