​Faza zilei vine din meciul disputat de Manchester City, pe teren propriu, împotriva lui Sahtior Donetk, scor 6-0. În minutul 24, la scorul de 1-0 pentru formația sa, Raheem Sterling a intrat în careu, a lăsat defensiva Sahtiorului în urmă, însă nu a trecut și de ultimul adversar: gazonul. Englezul se pregătea să tragă la poartă și s-a împiedicat singur, lovind cu piciorul în gazon. Chiar dacă momentul ar fi trebuit să rămână doar unul amuzant, acesta a avut și implicații serioase. Arbitrul Viktor Kassai a dictat o lovitură de la 11 metri, pe care Gabriel Jesus a transformat-o în golul secund al cetățenilor.

Raheem SterlingFoto: Captura video

Aici poți vedea toate rezultatele înregistrate miercuri în Champions League.

Vezi aici momentul în care Sterling s-a împiedicat de gazon:

După meci, Sterling și-a cerut scuze arbitrului și adversarilor: "Am vrut să trimit un lob și nu știu ce s-a întâmplat după aceea. M-am trezit pe gazon și m-am întors. Nu cred că am simțit vreun contact, a fost doar vina mea. Am lovit gazonul și am căzut. Îmi cer scuze arbitrului și celor de la Sahtior".

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a declarat și el la finalul partidei: "Am realizat chiar în acel moment că nu este un penalti. Raheem putea să spună ceva, dar sezonul precedent Liverpool și Milner (n.r. James) puteau face același lucru pentru pasa de la golul secund din minutul 44 (n.r. al sferturilor Champions League). Acela a fost un gol valabil. Nu ne face plăcere să marcăm un gol dintr-o situație ca aceasta pentru că totul este clar. Știm care este situația cu VAR, chiar nu ar trebui să fie greu să pui pe cineva să se uite la acele patru-cinci secunde, să spună că nu este penalti și să mergem mai departe":

Vezi aici un rezumat extins al partidei Manchester City vs Sahtior Donetk.

Grupa F:

Olympique Lyon - Hoffenheim 2-2 (Fekir 19', Ndombele 28' / Kramaric 65', 90+2')

Manchester City vs Sahtior Donetk 6-0 (Silva 13', Gabriel Jesus 24' pen., 72. pen, 90+2 Sterling 49', Mahrez 84')

Clasament:

1. Manchester City (12-3) 9

2. Olympique Lyon (9-8) 6

3. Hoffenheim (8-9) 3

4. Sahtior Donetk (4-13) 2