​3 remedii care te scapă repede de răceală.Vremea rece e preferata virusurilor care-ţi provoacă simptomele clasice de răceală. Pastilele nu fac decât să atenueze manifestările neplăcute, fără să scurteze durata bolii. Cel mai bine e să foloseşti remedii din plante, care sunt lipsite de efectele adverse ale tratamentelor clasice. Preparatele pe bază de flori de tei acţionează asemenea aspirinei: stimulează transpiraţia, ceea ce te aju­tă să-ţi mai scazi temperatura crescută a corpu­lui, şi reduc inflamaţiile căilor respiratorii, datorită mucilagiilor din compoziţie. Pentru răguşeală, unul dintre cele mai bune remedii este nalba mare, potrivitClick.

utileFoto: Colaj foto

Boli contagioase: de unde poţi lua uşor virusuri şi bacterii.Un studiu publicat de ABC News, menţiona că până şi solniţa de sare are peste 11.500 de bacterii. Aici am putea include şi alte recipientedintr-o olivieră (ulei, oţet, piper). Iată şi alte obiecte purtătoare de bacterii, microbi şi virusuri contagioase cu care intrăm în contact în mod frecvent. Clanţa de la uşa unei instituţii publice şi bara din autobuz sunt o altă gazdă bună. Sute de oameni, zi de zi, ating bara din mijloacele de transport în comun la fel şi clanţa unei uşi a unei instituţii. Pentru a evita infectarea cu virusuri şi bacterii ce pot duce la complicaţii de tipul hepatita A (i se mai spune boala mâinilor murdare), dar şi a candidozelor bucofaringiene, se recomandă spălarea pe mâini imediat ce ajungeţi la o sursă de apă şi săpun şi să nu consumaţi alimente cu mâinile murdare, scrieCSID.

Semne de alarmă care anunță pietricele și cancerul la rinichi.Rinichii și problemele majore care pot apărea și da complet peste cap buna funcționare a organismului. Modificările în aspectul urinei pot fi cauzate de dietă sau anumite medicamente, însă pot semnala deopotrivă afecţiuni grave ale rinichilor sau chiar tumori. Urina incoloră şi aproape inodoră indică o hidratare corectă, în ciuda inconvenientului de a merge la baie des. “În mod normal, urina ar trebui să fie de un galben-deschis, care poate să oscileze către incolor dacă e foarte diluată, în cazul unui consum mare de lichide, în special apă. Pe de altă parte, urina închisă la culoare, maronie, asociată cu ameţeli, dureri de cap uşoare şi “slăbiciune” generală, poate indica o deshidratare profundă, caz în care rinichii produc urină mai concentrată, potrivitDoctorul zilei.

Ce trebuie să facem zilnic pentru a ne menţine creierul sănătos.Cercetătorii susţin că odată ce corpul îmbătrâneşte, creierul intră şi el într-un proces de degradare. Vestea bună este că declinului cognitiv poate fi încetinit şi nu este vorba de un tratament medical! Jessica Langbaum, specialist american în prevenirea bolii Alzheimer, vorbeşte despre paşii pe care fiecare dintre noi îi poate face pentru a-şi proteja funcţiile cognitive. Mai mult, cercetătorii susţin că singurătate este cel mai important factor care poate declanşa demenţa. Aceştia recomandă implicarea în cercuri sociale, interacţiunea şi ieşirile cât mai dese cu membrii familiei, prietenii sau colegii, potrivitUnica.

6 reguli de igienă de care trebuie să ții cont când ai un bebeluș.Un nou-născut schimbă regulile casei: va trebui să faci curățenie mai des, să ai mâinile mereu curate, să supraveghezi atent animalele de companie. Iată ce alte reguli de igienă trebuie respectate cu rigurozitate atunci când ai un bebeluș. Este important să te speli pe mâini înainte de a veni în contact cu un bebeluș. Schimbă scutecele frecvent, pentru a preveni iritațiile și infecțiile. Ai grijă ca animalul de companie, care va fi probabil curios față de bebeluș, să nu ajungă în preajma pătuțului și nu îl lăsa să îl lingă pe cel mic. Sterilizează întotdeauna biberoanele. Există mai multe metode prin care poți face asta, potrivitLibertatea.