Antwerp, echipa al cărei antrenor este românul Ladislau Boloni, a asigurat joi că nu este amestecată în afacerea meciurilor aranjate şi a transferurilor suspecte care zguduie fotbalul belgian, scrie site-ul walfoot.be, citat deAgerpres.

Ladislau Boloni Foto: AGERPRES

Antwerp este printre puţinele cluburi din Pro League care nu au fost percheziţionate în cadrul acestei afaceri şi nu au fost contactate de parchetul federal.

Directorul de comunicare al clubului, Dimitri Huygen, a indicat pentru ziarul Het Laatste Nieuws că Antwerp nu a realizat niciun transfer în colaborare cu cei doi agenţi de jucători arestaţi miercuri, Mogi Bayat şi Dejan Veljkovic.

"Cât timp ancheta este în curs de desfăşurare, nu vom vorbi despre acest subiect", a afirmat Huygen.

Potrivit ziarului citat, primul fotbalist audiat în cadrul scandalului "Mâini curate" este Davy Roef, portarul echipei Waasland-Beveren. Conducătorii acestui club, unul dintre cele mai vizate de această afacere, au fost de asemenea audiaţi de justiţie.

Fost conducător al clubului Sporting Charleroi şi actual impresar de jucători în prima ligă belgiană, Mogi Bayat a fost reţinut miercuri dimineaţă. Au fost, de asemenea, arestaţi Herman Van Holsbeeck (fost manager al echipei Anderlecht Bruxelles), Ivan Leko (antrenorul lui FC Bruges), precum şi arbitrii Sebastien Delferiere şi Bart Vertenten.

S-ar putea să te intereseze și:

Fotbal - corupție: 44 de percheziții în Belgia și 13 în diverse țări din Europa