​Dragnea, despre proiectul Legii pentru parteneriatul civil. ”Eventual facem referendum”.Liviu Dragnea revine în public la două zile de la referendum şi spune că rezultatul scrutinului din week-end ″nu este un eşec al PSD″⁣. Acelaşi Dragnea anunţa că acest subiect nu va fi luat în discuţie în forul de conducere al partidului. Liderul PSD a răspuns relaxat şi ironic la întrebări şi a făcut chiar glume cu angajaţii de la Parlament, respectiv cu uşierul sălii de plen. “Să-mi faceţi şi mie o poză, că vreau să iasă cravata asta senzaţională”, a spus Dragnea, potrivitStirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Cioloș, luat la rost de proprietara unei patiserii la Iași: Fiica mea este plecată din țară, niciodată nu voi mai vota în România. Gata, că-mi pierd timpul și clienții.Președintele fondator al Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a fost luat la rost marți la Iași de proprietara unei patiserii din oraș, căreia fostul premier i-a cerut să semneze pentru susținerea inițiativei cetățenești ”Oameni noi în politică”. Femeia i-a spus lui Cioloș că fiica sa, care a studiat la Madrid, refuză să se mai întoarcă în România din cauza politicienilor interesați ”doar de ciolan” și indiferenți la problemele oamenilor. La insistențele fostului premier, care a încercat să o convingă să mai dea o șansă și altor politicieni, femeia i-a replicat: ”Gata că eu îmi pierd timpul, îmi pierd clienții. Îmi pare rău! Îmi pare bine că v-am văzut”, scrieG4media.

Coloneii lui Chirica au pensii de lux. Care sunt veniturile belferilor din Primăria Iaşi.Creşterea semnificativă a lefurilor bugetarilor din ultimii doi ani a determinat salarii de mii de euro pe lună în administraţia publică locală. În unele situaţii, şefi din instituţii cumulează salarii cu pensii şi reuşesc să-l depăşească la leafă lunară până şi pe primar. În această situaţie sunt cei doi şefi ai Poliţiei Locale: Liviu Zanfirescu (director general) şi Georgel Grumeza (director adjunct). Aceştia nu au beneficiat doar de creşterea salariilor, ci şi a venitului din pensii. Ambii sunt poliţişti de carieră şi au ocupat funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Venitul lunar (pensii şi salarii) al fiecăruia dintre ei are cinci cifre. În ambele cazuri, pensia se apropie de 10.000 lei/lună, sumă comparabilă cu salariul pe care îl primesc lunar şi de la Poliţia Locală, potrivitZiarul de Iasi.

Garda lui Dragnea vrea executarea puciştilor din PSD cu propriile declaraţii.Tensiunile din PSD escaladează după ce în presă au fost date înregistrări cu Adrian Ţuţuianu în timp ce îl atacă pe ministrul Dănuţ Andruşcă şi conducerea partidului, într-o şedinţă locală. Surse politice susţin că acestea pot fi un punct de plecare pentru sancţionarea celor din tabăra anti-Dragnea la o şedinţă ulterioară. Cu o zi înainte de votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, au fost date la România TV – post apropiat intereselor lui Liviu Dragnea – înregistrări în care unul dintre aşa-zişii pucişti din partid, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu, ataca atât conducerea partidului, cât mai ales subiectul moţiunii, ministrul Economiei, cel pe care îl numeşte „cel mai idiot ministru“, potrivitAdevarul.

Dănuț Andrușcă, după ce a auzit înregistrările în care Țuțuianu l-a numit ”cel mai idiot ministru”: Aștept să explice întregul context înainte de a-l da în judecată / Țuțuianu: Voi merge în instanță, știu ce vorbesc.Ministerul Economiei, Dănuț Andrușcă, despre care liderul PSD Dâmbovița a spus că este ”cel mai idiot ministru” din Guvern, i-a solicitat acestuia ”să explice întregul context în care au fost făcute declarațiile respective” înainte de a-l da în judecată. „Aștept ca dl Țuțuianu să explice întregul context în care au fost făcute declarațiile respective, precum și care sunt pasajele scoase din context și care sunt spusele sale netrunchiate. Domnia a spus că declarațiile sale au fost trunchiate și scoase din context. Aștept să mă lămuresc în legătură cu acest lucru înainte de a-l da în judecată. Sunt un om decent și bine-crescut, dar îi rog pe toți cei tentați să nu confunde toleranța mea. Totul are o limită”, a declarat Andrușcă, scrieG4media.