Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că apreciază ca foarte bună activitatea miniştrilor din formaţiunea sa şi consideră că nu sunt motive pentru a fi incluşi pe o listă de remaniere, transmite Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Cred că la nivelul Guvernului, anumite schimbări ar fi utile. În ceea ce priveşte miniştrii ALDE, nu am nicio ezitare în a vă spune că apreciez ca foarte bună activitatea lor şi nu sunt motive pentru a fi incluşi pe o listă de remaniere", a afirmat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a făcut o menţiune specială cu privire la prestaţia ministrului Tudorel Toader, despre care a spus: "România nu a mai avut demult un ministru al Justiţiei care să aibă curajul să îşi asume responsabilităţile şi prerogativele date de lege şi de Constituţie, cum este cazul ministrului Toader".

Liderul ALDE a adăugat că Tudorel Toader, "dincolo de faptul că este un om cu o pregătire juridică de nivel foarte înalt, care este capabil să analizeze toate problemele pe care le avem în Justiţie legat de funcţionarea Justiţiei, de problemele legate de legislaţie, a dat dovadă de multă determinare, de mult curaj şi a pus lucrurile la punct în ceea ce înseamnă restabilirea locului puterilor în stat, echilibrul între puterile din stat şi separaţia puterilor în stat. Prin urmare, eu apreciez în mod deosebit prestaţia domnului Toader ca ministru".

Tăriceanu a făcut aceste declaraţii după vizita pe care a efectuat-o la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu preşedintele partidului ALDE la nivel european, cu liderul Grupului parlamentar ALDE, dar şi cu parlamentarii români ai ALDE.