​Irina Begu și Raluca Olaru, principalele favorite ale turneului de la Tashkent (de categorie International), s-au calificat în sferturi după ce au învins perechea Anna Blinkova/Fanny Stollar cu scorul de 7-6(1), 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina și Raluca au reușit să închidă primul set la a treia oportunitate, în tiebreak, după ce la scorul de 5-4 pe serviciul româncelor, adversarele au reușit să întoarcă de la 40-30 și să facă rebreak. Setul secund a fost unul echilibrat, jucătoarele noastre impunându-se după un break la scorul de 5-4.

În sferturi, Irina și Raluca vor întâlni echipa formată din poloneza Paula Kania și rusoaica Yana Sizikova, care au trecut în primul tur de perechea Stefkova/Voracova, scor 6-3, 6-1.

Pentru calificarea în sferturi, Begu și Olaru vor încasa un cec în valoare de 1.820 de dolari și 60 de puncte WTA.

Irina Begu a evoluat și pe tabloul de simplu, unde a fost eliminată în primul tur de Kateryna Kozlova, scor 6-3, 6-2.

"Tashkent Open" se dispută în perioada 24-29 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 250.000 de dolari. Irina Begu s-a impus în turneul de simplu în anul 2012, în timp ce Raluca Olaru s-a impus la dublu, alături de Ipek Soylu, în 2016.