O a treia femeie este așteptată să facă publice acuzații de comportament sexual inadecvat la adresa candidatului nominalizat de Donald Trump la șefia Curții Supreme, Brett Kavanaugh, a spus avocatul acesteia, Michael Avenatti, aruncând în aer confirmarea lui Kavanaugh în funcție, relateazăThe Guardian.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

”A venit la mine. Am analizat reclamația ei și a trecut testul analizei”, a spus Avenatti despre noul denunț într-un interviu acordat luni pentru The Guardian.

Avenatti a spus că femeia a cerut de asemenea să depună mărturie în fața Comisiei Judiciare din Senat de joi, când va fi audiată și profesoara Christine Blasey Ford.

Profesoara Christine Blasey Ford este prima care a ieșit cu acuzații de agresiune sexuală legate de un incident din 1982 și a fost de acord să fie audiată joi de comisia juridică a senatului.

Duminică noapte, revista New Yorker a publicat un articol în care o a doua femeie, Deborah Ramirez, a descris o presupusă situație de conduită sexuală neadecvată care l-a implicat pe Kavanaugh și care datează din anul academic 1983-1984, când ambii erau la Universitatea Yale.

Ea îl acuză pe Kavanaugh că, în timpul unei petreceri, în studenție, și-a expus organele genitale chiar în fața ei, cauzând un contact fizic fără consimțământ.

Președintele SUA, Donald Trump, l-a apărat luni pe candidatul nominalizat de el la șefia Curții Supreme, Brett Kavanaugh.

”Judecătorul Kavanaugh este o persoană extraordinară. Sunt de partea lui până la capăt”, a spus Trump după ce a ajuns la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU.