​Dominika Cibulkova este o "nucă tare" pentru Simona Halep, cu atât mai mult dacă ne uităm la partidele jucate pe hard (slovaca conduce cu 3-0 la acest capitol). Meciul din turul doi de la Wuhan (Premier 5) va fi în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

O fire energică, Dominika este genul de jucătoare care te presează pas cu pas cu jocul său bazat pe o mișcare continuă. Are un incredibil joc de picioare, lucru care o ajută să fie poziționată cum trebuie în raport cu mingea și să facă uitat un aspect foarte important: are doar 1.61 metri.

Face pasul în teren de câte ori poate și este capabilă să facă puncte câștigătoare atât cu forehand-ul, cât și cu backhand-ul (trimite puternic și plasat în cross). De asemenea, are variație în execuție, în planul tactic al slovacei apărând atunci când este nevoie lovituri precum scurtele sau slice-urile.

Este periculoasă pe hard, suprafață unde o conduce categoric cu 3-0 în meciurile directe pe Simona ("întâlnește" mingea în urcare, lucru care ia considerabil din timpul de reacție adversarelor). Și mai interesant este faptul că Halep nu a reușit să îi câștige set până în acest moment pe această suprafață.

De-a lungul timpului, slovaca a bifat o altă performanță: i-a "răpit" Simonei trei seturi la zero (bagel), ultimul fiind la ediția din 2014 de la Australian Open.

De cealaltă parte, Halep trebuie să fie la un nivel foarte bun pentru a emite pretenții în fața incomodei sale adversare. Simona nu a mai jucat la vreun turneu după eliminarea prematură de la US Open (din runda inaugurală). Acest lucru ar putea însemna o energie suplimentară față de adversară (pe pe-o parte), dar și un dezavantaj prin ieșirea din ritm (pe de altă parte).

În plus, doar Simona știe cât de serioasă sau nu este acea problemă la spate de care s-a tot vorbit în cursul zilei de luni.

Sezonul american de hard premergător US Open-ului a fost unul bun pentru liderul mondial: Simona a câștigat trofeul la Rogers Cup (s-a impus la Montreal) și a ajuns până în finală la Cincinnati (a fost învinsă de Kiki Bertens). Sigur, a trecut ceva timp de atunci, iar în tenis nu-ți poți permite luxul de a trăi din amintiri.

Meciul (ultimul al zilei de pe arena centrală de la Wuhan) va fi în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro în jurul orei 16:00 (ora României).

Halep vs Cibulkova 2-4

2016, Singapore (hard): 6-3, 7-6(5) pentru Cibulkova

2016, Madrid (zgură): 6-2, 6-4 pentru Halep

2014, Australian Open (hard): 6-3, 6-0 pentru Cibulkova

2013, Indian Wells (hard): 7-5, 7-6(3) pentru Cibulkova

2012, Bruxelles (zgură): 0-6, 6-4, 6-3 pentru Halep

2011, 's-hertogenbosch (iarbă): 6-3, 6-0 pentru Cibulkova.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.