​Presa croată anunţă deschiderea unei anchete privind traficul de bilete pentru finala Cupei Mondiale cu Franţa, persoanele vizate făcând parte din anturajul echipei naţionale a Croaţiei, informează L'Equipe, citat de News.ro.

Federatia Croata de FotbalFoto: hns-cff.hr

Potrivit postului N1 şi site-ului index.hr, ancheta a fost deschisăde biroul procurorului general al republicii, în legătură cu vânzarea presupusă de bilete, pe piaţa neagră, pentru finala Cupei Mondiale, din 15 iulie, de la Moscova.

Acest presupus trafic nu vizează vânzarea către publicul larg, ci se limitează la anturajul echipei naţionale, iar o percheziţie la sediul federaţiei croate (HNS) a avut loc.

Un celebru comentator al televiziunii publice HRT, Drago Cosic, a fost demis în urma acestui scandal. El a încercat să vândă mai multe bilete VIP, din cota destinată de FIFA angajatorului său, cerând până la 20.000 de euro.

FIFA a descoperit aceste manevre şi a putut stopa vânzarea, reuşind să descopere neregulile din cadrul HRT, prin intermediul Uniunii Europene de radio-televiziune.