Paul Manafort, fost director al echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump, a acceptat să coopereze cu procurorii în investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016, au spus procurorii, relatează Reuters. Potrivit Casei Albe, acordul lui Manafort cu procurorii nu are nicio legătură cu victoria președintelui Trump.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Paul Manafort va coopera cu procurorul special Robert Mueller în ancheta acestuia privind ingerința Rusiei în alegerile din 2016.

”Acest lucru nu a avut absolut nicio legătură cu președintele sau cu victorioasa sa campanie electorală din 2016”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Paul Manafort pledează vinovat la acuzaţii de infracţiuni federale, în cadrul unui acord cu echipa procurorului special Robert Mueller.

Potrivit unui judecător, Mafort s-ar putea confrunta cu până la 10 ani de închisoare.

Paul Manafort a anunțat vineri dimineață că va pleda vinovat pentru acuzații de infracțiuni federale și că va cădea la un acord cu procurorii americani pentru a evita un al doilea proces penal, însă la momentul respectiv nu era clar dacă prin acord va trebui să coopereze în dosarul amestecului Rusiei în alegerile americane.

El este acuzat de spălare de bani şi escrocherie.