Vicepreședintele PNL Raluca Turcan acuză guvernul că nu și-a respectat angajamentele legale față de comunitățile locale și propune depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Finanțielor, Eugen Teodorivic, despre care afirmă că este "principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat".

HotNews.roFoto: Hotnews

"La începutul anului 2018, 10 miliarde de lei au fost luate de la primării prin “marea revoluție fiscală” a PSD. Guvernul PSD- prin vocea prim-ministrului, ministrului Finanțelor, președintelui PSD - a făcut trei promisiuni: rectificarea bugetară va fi pozitivă; sumele pierdute vor fi recuperate în integralitate la rectificarea bugetară; niciun buget al unei localități în 2018 nu va fi mai mic decât cel din 2017. Nimic, nici măcar o promisiune nu a fost respectată. Dimpotrivă, în 60% dintre cazuri, Guvernul a tăiat bani de la bugetele locale. S-a ajuns la situația critică în care nu se asigură nici măcar cheltuielile minimale de funcționare. Sunt cazuri în care nu se asigură banii pentru plata salariilor" afirma Turcan, președinte al PNL Sibiu, într-un comunicat.

PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor publice, "principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, pentru încălcarea grosolană a angajamentelor față de primari și președinții de CJ, pentru blocarea de investiții benefice pentru viața și dezvoltarea comunităților locale.

Potrivit deputatului PNL, ministerul trebuie să expice de ce "mii de angajați din subordinea primăriilor vor rămâne fără bani de salarii. Să spună oamenilor de ce vor fi închise cămine de bătrâni, centre de plasament și mii de angajați din sistemul de protecție socială își vor pierde locurile de muncă."